Moordenares van elf jaar

Mary Flora Bell werd op 17 december 1968 veroordeeld tot een onbepaalde gevangenisstraf voor het doden van twee kinderen. Zij was op dat moment pas elf jaar oud.

Mary Bell wordt op 26 mei 1957 geboren als eerste dochter van de zeventienjarige prostituee Betty McCrickett. Mary’s moeder is nauwelijks thuis in Newcastle, omdat zij moet reizen naar Glasgow voor haar werk. Wie de vader van Mary is, is onbekend. Waarschijnlijk is dit Billy Bell, een man die meerdere malen voor diefstal is veroordeeld. Hij was ten tijde van Mary’s geboorte een paar maanden getrouwd met Betty. Echter was hij er nooit voor zijn dochter en was de oudertaak aan Betty. Zij verzaakte die taak door Mary meerdere malen proberen te vermoorden en later bloot te stellen aan seksueel misbruik.

mary bellMary Bell (hier elf jaar).

Martin Brown, een jongen van vier jaar oud, wordt op 25 mei gewurgd in een leegstaand huis. Enkele dagen later verspreiden Mary Bell en haar vriendinnetje Norma anonieme briefjes in een school die claimen de moord te hebben gepleegd. De politie neemt deze briefjes niet serieus en ziet ze als een grapje.

Een paar maanden later, in juli, plegen de vriendinnen samen de moord op de driejarige Brian Howe. Mary gaat later terug naar het lichaam en krast een N en een M op de buik van het lijk. Verder maakt ze allemaal kleine sneeën in het lichaam en verminkt Brian’s genitaliën.

Na een onderzoek van de politie, waarin 1200 kinderen worden ondervraagd, vallen Mary en Norma door de mand. Beiden veranderen twee maal van verklaring en gaan daarna over op het beschuldigen van elkaar. De politie vertelt de meisjes dat zij voor de rechter zullen komen, waarop Mary antwoordt met: “Mij best.”

Tijdens de rechtszaak, die negen dagen duurt, wordt Mary veroordeeld voor doodslag. Zij is, in tegenstelling tot Norma, erg kalm in de rechtszaal. Norma komt erg verward en kinderlijk over. Mary wordt veroordeeld voor levenslang en overgeplaatst naar een andere school. In 1977 liep Mary weg uit een open gevangenis om te bewijzen dat ze vrij kan leven. Sindsdien is ze op vrije voeten gesteld. Mary Bell leeft nu in anonimiteit en heeft een dochter.

Advertenties