Amerikaanse neonazi doodgeschoten door zoon

RIVERSIDE (USA) – Het dagelijks mishandelen en indoctrineren van nazigedachten bij zijn kinderen heeft de 32-jarige Jeffrey Hall het leven gekost. Zijn tienjarige zoon pakte vaders eigen pistool en schoot hem daarmee dood.

jeff hall
Jeffrey Hall in een SS-uniform.

 Joseph Hall, nu twaalf jaar, is op 14 januari door de Amerikaanse rechtbank schuldig geacht voor moord op zijn vader. De exacte straf is onbekend, maar justitie kan Joseph tot zijn 23e vast houden. De verklaring van Joseph was dat hij het zat was dat zijn vader hem en zijn stiefmoeder iedere dag sloeg.

joseph hallJoseph Hall, hier tien jaar oud.

 De stiefmoeder, Krista McCary, geeft toe dat dit zo was. Zij werd na de moord gearresteerd wegens vuurwapenbezit en verwaarlozing van vier kinderen. Twee hiervan zijn van haarzelf en de andere twee, waaronder Joseph, komen uit een eerder huwelijk van Jeffrey Hall.

In de misdaadserie Criminal Minds had Joseph gezien dat een tiener zijn vader neerschoot na mishandelingen. De jongen werd in de serie niet vervolgd voor zijn daden. Joseph geloofde er ook in dat zijn vader op zou staan uit de dood en dat de twee het goed zouden maken. Michael Foster, een agent die Joseph ter plaatse spreekt verklaart dat Joseph spijt heeft. “Hij is er erg verdrietig over en zou willen dat hij het nooit gedaan had.”

Advertenties