De moordende mama

Theresa Knorr, moeder van zes kinderen, begint met een moord op haar echtgenoot. Als alle mannen uit haar leven zijn, begint ze aan haar kinderen. Mishandeling en marteling zijn dagelijkse kost. Totdat daar ook moord bij komt.

In 1921, dan pas zestien jaar, trouwde Theresa met Clifford Sanders. Ze kregen samen uiteindelijk drie kinderen, Howard, Sheila en Suesan. Theresa werd al snel erg bezitterig en liet haar man het huis nauwelijks verlaten. Clifford wilde bij haar weg, maar bleef bij Theresa voor de kinderen. In de zomer van 1964 beschuldigt Theresa Clifford weer van overspel. Dat is voor hem de druppel. Clifford pakt zijn spullen en wil weggaan. Hij komt echter nooit de deur uit, want Theresa pakt een jachtgeweer en schiet haar man dood.

clifford clyde sanders
Clifford’s grafsteen,
“loving father and husband” staat er gegraveerd.

 In de rechtszaak vertelt Theresa dat ze uit bescherming voor haarzelf en haar kind Clifford neer schoot. Eerder was Clifford al aangeklaagd wegens huiselijk geweld, vandaar dat de rechtbank zich hierbij neerlegt. Theresa wordt vrijgesproken en bevalt in 1965 van haar dochter Suesan.

Terwijl ze nog zwanger is van Suesan, trouwt Theresa met Robert Knorr. Zij krijgen samen nog drie kinderen, William, Robert jr. en Terry. Ook Robert krijgt te maken met de woede-uitbarstingen van Theresa en besluit haar te verlaten. In tegenstelling tot de eerste man die haar verlaat, overleeft Robert Knorr dat. Ze scheiden, maar als Robert zijn kinderen op wil zoeken, weigert Theresa dat. Na een tijd van proberen geeft Robert het op.

Dan, wanneer de mannen uit beeld zijn, richt Theresa zich op haar dochters. Samen met haar zoons mishandelt ze de meisjes geregeld. In 1982 loopt dat uit de hand. Theresa beschuldigt Suesan van het betoveren van haar, waardoor ze lelijk en dik wordt. Suesan ontkent dat. Dan pakt Theresa een pistool en schiet haar dochter door haar borst.

suesan knorrSuesan Knorr.

 Suesan overleeft, wonder boven wonder, deze aanval. Ze wordt thuis verzorgd door haar zussen, omdat haar moeder geen hulpdiensten erbij wil halen. Op de badkamervloer wordt Suesan verzorgd. In 1984, met de kogel nog in haar rug, vraagt Suesan haar moeder of ze het huis uit mag. Theresa gaat akkoord, onder de voorwaarde dat ze de kogel uit Suesan’s rug mag verwijderen. In de keuken, op de vloer, moet broer Robert de kogel eruit snijden. Tijdens de operatie raakt Suesan in een coma.  Omdat Suesan bezeten zou zijn door een demoon, moest ze branden volgens Theresa. Suesan wordt langs de snelweg overgoten met benzine en levend verbrand. Robert en Will moesten Theresa daarbij helpen.

Sheila was de volgende. Theresa dwong haar dochter de prostitutie in, om haar vervolgens te beschuldigen dat ze haar een soa had bezorgd via de wc-bril. Sheila’s straf is opsluiting in de kast. In die kast sterft Sheila aan uitdroging en honger. Het lichaam wordt in kartonnen dozen gedumpt langs een meer.

sheila knorr
Sheila Knorr.

 Theresa’s laatste dochter, Terry, ontvlucht dan het huis. In 1993 worden Theresa Knorr en haar zoons opgepakt, nadat Terry de politie had gebeld. Dit deed zij naar aanleiding van een aflevering van America’s Most Wanted.

Volgens de aanklacht is Theresa Knorr schuldig aan moord, samenzwering tot moord, mishandeling en marteling. Zelf pleit ze zich niet schuldig, totdat ze ziet dat haar zoons tegen haar getuigen. Om onder de doodstraf uit te komen, bekent de moeder. Ze krijgt tweemaal levenslang. Pas in 2027 krijgt ze haar eerste kans om voorwaardelijk vrij te komen.

theresa knorrTheresa Knorr.

Advertenties