Andere media

Ben jij, net zoals ik, geïnteresseerd in criminaliteit en moordzaken? En wil je je niet beperken tot de crime-avond van RTL 4 op maandag? Ik zal hieronder een aantal tips zetten om te bekijken.

 

Reportage op SBS 6 (zondagavond 23.20 uur – 0.20 uur)

Vaak zendt SBS op zondagavond of –nacht een reportage uit over een spraakmakende moord of moordenaar. Zo af en toe komt er ook een medische reportage, maar over het algemeen gaat het over moorden. Voorbeelden van reportages zijn die van Ed Gein, Virginia Tech schietpartij of Jeffrey Dahmer.

 

Website Hendrik-Jan Korterink (www.misdaadjournalist.nl)

Henk-Jan Korterink is een misdaadjournalist. Hij plaatst via internet dagelijks iets over nationale criminaliteit. Daarbij staan foto’s, interessante vragen en invalshoeken en quotes van betrokkenen. Zeer interessant om eens te bezoeken, gezien je dan ziet hoe je kritisch naar zaken kunt kijken.

 

Films over moordenaars

Over sommige moordenaars zijn zelfs films gemaakt. Jeffrey Dahmer is het onderwerp van maar liefst drie films. Let wel op met deze films, hierin wordt namelijk wel veel getoond. Ondanks dat het ‘maar een film’ is, blijft dat soms schokkend. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke moordenaar, staat bij het Wikipedia-artikel over diegene of er films zijn en hoe die heten. De meest gedetailleerde film over Jeffrey Dahmer (Jeffrey Dahmer: the secret life) staat op YouTube.

 

Boeken van journalisten of biografieën

Peter R. de Vries, Henk-Jan Korterink en John van den Heuvel hebben allemaal boeken geschreven. Deze zijn natuurlijk allemaal te vinden in bibliotheken of via internet te bestellen. De laatste boeken van Peter R. zijn vooral gebundelde columns, maar deze blijven interessant om te lezen. Een aanrader van Korterink is het boek Echte mannen eten wel kaas. Dit gaat over de waarheidsgetrouwheid van het verhaal van ‘loverboyslachtoffer’ Maria Mosterd. Verder zijn biografieën of informatieve boeken over moorden of moordenaars handig voor basisinformatie. Voorbeelden zijn Mijn zoon de seriemoordenaar van Lionel Dahmer en Mijn zoon Marc Dutroux van Victor Dutroux.

Advertenties