Over mij

Als echt zomermeisje werd ik negentien jaar geleden medio juli geboren in het centrum van ons land: Utrecht. Samen met mijn ouders woon ik al mijn hele leven in een klein stadje daaronder: Culemborg. Mocht ik niet in een van de eerstgenoemde steden zijn, ben ik te vinden op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Nu zit ik daar in mijn tweede jaar, waarin ik een mediumkeuze moet gaan maken…

Sinds ik een jaar of vijftien ben, heb ik een speciale interesse in misdaadjournalistiek. Op zondagavond had ik altijd een alibi door Peter R. de Vries te kijken. Aan het einde van de havo schreef ik in drie maanden een profielwerkstuk over de Deventer moordzaak. Daarbij kreeg ik ook hulp van Maurice de Hond en had ik contact met Ernest Louwes.

Mijn opleiding journalistiek opent nog meer deuren voor mijn interesse. Ik interviewde Hendrik-Jan Korterink en bezocht met verslaggever Bert Luijpen van de Gelderlander een aantal rechtszaken. Daar komt, hopelijk, later nog veel meer bij. Nu richt ik me op zowel internationale als nationale moordzaken of verdachte sterfgevallen. Wie weet doe ik dat over een paar jaar voor SBS. Iemand moet immers dat grote gat dat Peter R. achterlaat opvullen ;-)

Advertenties